Stoofpotje op het petroleumstel

Onlangs hebben we een Haller petroleumstel gekregen van mijn oom en tante. Om deze te testen hebben we een lekker stoofpotje gemaakt. Hieronder staat het recept.

Heerlijk met winterpeen, aardappels of een Yorkshire pudding!

Recept voor het stoofpotje
Ingrediënten:
  • 1 kg runderlappen / riblappen
  • 2 uien
  • 2 el bloem
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 1 stokje kaneel
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 dl rode wijn of donker bier
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • peper zout
  • 3 tl Worcestersaus
  • 1 blik gepelde tomaten
Bereiding:
  1. Snijdt het vlees in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Braadt het vlees in wat boter tot het mooi bruin is. Bak het vlees in delen en houdt apart.
  2. Snijdt de uien in halve ringen en laat zachtjes fruiten. Voeg de fijn gesneden knoflook toe. Als alles zacht is de bloem toevoegen en zachtjes roeren tot de bloem gaar is. Voeg nu het blik gepelde tomaten toe en de wijn of het bier.
  3. Voeg het vlees en de kruiden toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en druppel ongeveer 3 el Worcestersaus in de pan. Laat alles zachtjes koken.
  4. Roer nog een keer door. Zorg dat het vlees onder de vloeistof staat. Voeg eventueel water of bouillon toe.
  5. Zet de pan op het petroleumstel en laat dit zeker 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Dit kan ook op een laag vuurtje met een treefje uiteraard.
  6. Neem de laatste 30 minuten de deksel van de pan en brokkel de ontbijtkoek er in.

Dit gerecht is heerlijk met winterpeen en aardappels of een Yorkshire pudding!

Comments